Avundsjuka och skitsnack

Efter viss tvekan åker jag nu trots allt till Östersund en idag. Jag hade kunna BOTT i Östersund hela sommaren MEN - jag råkade träffa en gammal "kamrat" från barndomen under våren - så då sa jag upp lägenheten direkt. Hon påminde mig om vad jag INTE tycker om med Östersund. Men - lägenheten hade jag somsagt kunnat bo i hela sommaren endå - men har alltså inte velat. Denna kvinna är en sladdertacka. Jag har förstått att hon är en så pass STOR och SJUK sladdertacka så att hon troligtvis har stor del i att min uppväxt i Östersund blev ett helvete.
Idag har jag lagt ihop två och två och inser att jag behöver inte oroa mig för den där typen av människor. Jag inser att vad de lider av är en överdos av avundsjuka - därför att de själva tror att de är världens centrum - och de avskyr alla som hotar denna position. Dvs dem de avundas. Och deras orsaker att avundas andra - är oändlig - den sätter bara deras egen fantasi gränser för, så det går aldrig att blidka en avundsjuk person. Och en person som väcker deras avund - ska elimineras, och skitsnack är en av metoderna.

Med tidens gång händer följande med dessa människor; de blir avslöjade för vad de är. Människorna lär sig se den verkliga människan bakom den trevliga masken. För de är alltid otroligt trevliga i början. Helt enkelt för bra - för att vara sanna. Det är ett skådespel.
Men ju äldre de blir, ju tydligare blir deras verkliga jag. Precis som med Oscar Wildes bok Dorian Gray´s porträtt - så kommer sanningen, det verkliga ansiktet fram med åldern. Sanningen lämnar spår. Då visar det sig att den där människan som hade all den där smaskiga informationen om andra personer inte är annat än en gammal bitter häxa.

Deborah Englund

Mer om Avundsjuka;
Avundsjuka, en sjuka utan logik 

 

Populära inlägg

Bild

Female art model