Lustigt med folk

Det är lustigt att det tycks stämma så bra det där att man sparkar neråt och slickar uppåt.
Det verkar gälla på alla nivåer. Och jag märker att den där enorma egocentreringen sitter ytligt på folk så de döljer den inte.
Om jag har något att erbjuda en annan, då vill de gärna åka med,,,liksom. Men om jag behöver hjälp,,,så ställer de inte upp. Alltså; de vill bara ha, ha och ha. Inte ge.
Folk är girigt slukande. Och de utgår alltid från sig själva. Och trots att egocentreringen är så ytligt förlagd att den blir lätt synlig - så är de inte medvetna om den själva, den där djupa egocentreringen och den parasiterande mentaliteten.
Jesus han ville annorlunda. Han ville att människorna skulle älska varandra och tjäna varandra. "På er kärlek mellan varandra skall människorna känna igen er och förstå att ni är mina lärjungar." sa Han, Jesus.
Det värsta med detta är att jag märker samma kärlekslöshet och själviskhet hos de männsikor som kallar sig kristna. de märker inte själva hur kärlekslösa de är och att de är medlem i t.ex. en församling av själviska, egocentriska skäl. "Så länge detta GER MIG någonting så är jag med." Men de märker inte en syster eller en broder i Kristi kropp som lider. De har inte den kärlek som krävs och därför är deras liv, deras kärlek, lika tom som en ekande cymbal - som det står i Bibeln.
Gud sa, enligt psaltaren tror jag det var att; "Jag överfar jorden med min blick för att hitta någon som TROR - och jag ser ingen."
"Tro - utan handling - är ingenting värt." står det i Jacobs brev. Det är lätt att slå sig för bröstet i sin inbillade godhet. Svårare är det att i handling visa sin kärlek. Och visar man inte genom sina handlingar - kärlek - så finns där ingen kärlek.

Himmelriket finns i hjärtat - sa Jesus. Folk känner sig själva dåligt. De agerar antingen på impuls - eller inte alls. Grunda som pölar. De har inga visioner - det handlar bara om snabb, omedelbar tillfredsställelse. Därför vältrar sig alla i den där "liderlighetens pöl" som Paulus skriver om.


Deborah Englund

Deborah

Populära inlägg

Bild

Female art model